Resirkulert

Lyst til å oppgradere stua eller soverommet med enkle og miljøvennlige midler? Da skal du ty til produkter lagd med resirkulert materiale. Her har vi samlet alle våre interiørprodukter og tekstiler som er laget av nettopp resirkulert materiale. Bra for både miljøet og samvittigheten.

Produkter av resirkulert materiale

Materialet i våre resirkulerte produkter er GRS sertifiserte. GRS-sertifisering sikrer en trygg produksjon når det gjelder kjemikaliebruk, miljømessig og sosialt, samt at gjengbruksmaterialene er sporbare. Materialene kommer fra produksjonsrester eller gamle tekstiler, samt andre fornybare ressurser som blant annet plastflasker. Ved å bruke resirkulerte materialer reduserer vi råvarer og bruker mindre kjemikalier, vann og energi!

Fibra Future - Svanemerket & resirkulert

Alle våre dyner og puter i Fibra Futureserien er godkjent av miljømerket Svanen. De er lette, luftige og enkle å vedlikeholde. Samtlige av våre fiberprodukter er allergivennlige, vaskbare og fri for miljø-og helseskadelige kjemikalier.

Produkter av resirkulerte plastflasker

Vi har mange fine produkter laget av resirkulerte plastflasker, blant annet duker, putevar, gardiner og løpere. Vi har også fiberdyner med resirkulert fyll! Flaskene blir sortert, renset, komprimert og deretter omdannet til tynne fiber. Ved å bruke resirkulert materiale reduserer vi behovet for ny råvare som igjen reduserer miljøpåvirkningen - uten at kvaliteten på produktet blir forringet.

Informasjon vedrørende mikroplast & resirkulert plast fra PET-flasker

Syntetiske fibre og utslipp av mikroplast under vask og vedlikehold er en stor utfordring i dag. Princess introduserer utvalgte produkter laget av resirkulerte plastflasker, som for eksempel velour-serien Feliz og fyllet i noen av fiberdynene våre.

Det vil ikke være noe større utslipp fra disse produktene enn andre produkter laget av for eksempel polyester og nylon, og under GRS-sertifiseringen er det strenge krav til bruk av kjemikalier og utslipp.

Skulle du allikevel behøve å vaske dine produkter som er laget av syntetiske materialer, har vi samlet noen tips for å redusere utslipp av mikroplast så mye som mulig:

  • Unngå halvfulle maskiner: å vaske med full trommel resulterer i mindre friksjon og dermed at færre fibre slippes ut
  • Det er viktig å kaste loet fra lofilteret i tørketrommelen i restavfallet (ikke i avløpet)
  • Velg heller lavere sentrifugering enn høy; høyere omdreininger resulterer i høyere sjanser for fiberløsning
  • Velg kortere vasketid der du kan

Produkter av resirkulert havplast

Plast i havet er et stort globalt problem og noe må gjøres! SEAQUAL INITIATIVE  jobber for et renere hav og i samarbeid med lokalbefolkningen og fiskere ved Middelhavet renses strender og hav for tonnevis med plast hvert år. Plasten sorteres og renses og blir brukt til å spinne tråd av, som deretter veves til lekre tekstiler som er sporbare og sertifiserte. Tekstilene tåler sollys godt, og er derfor godt egnet for utendørs bruk. Les mer her: https://www.seaqual.org/

 

Mange miljøfordeler

Bruk av resirkulerte materialer i produksjonen gir mange fordeler for miljøet. Siden produsentene trenger ikke like mye nye råvarer, blir også forbruket av kjemikalier, vann og energi mindre. Tekstilproduksjon med resirkulerte materialer er derfor meget bærekraftig. Våre resirkulerte produkter er Textile Global Recyckling-sertifisert av den internasjonale organisasjonen Textile Exchange og kan spores helt tilbake til materialets kilde.


Princess’ løfte om resirkulert materiale

Vi har satt oss langsiktige bærekraftmål, det å bruke resirkulert materiale er bare ett av mange. Blant annet nådde vi målet om at 50 % av alle våre tekstiler som ligger inntil huden skal være økologiske allerede i 2020. Vi gleder oss til å se hva fremtiden har i vente når det gjelder bærekraftige tekstiler – Princess er alltid med når det gjelder miljøvern! 

 

Her på Princessbutikken.no finner du allerede en rekke produkter av resirkulert bomull og andre resirkulerte materialer. Frisk opp stue, soverom og bad med tekstiler og tilbehør som er lagd med omsorg for kloden. Fine interiørprodukter og tekstiler til hjemmet lagd av bærekraftige materialer er også flotte å gi bort som en omtenksom gave til en ny mor eller noen som nettopp har flyttet.