Wooly gryteunderlag Ø21 grønn

Håndlaget kjeleunderlag i resirkulert ull. Har et mykt og naturlig utseende. Beskytter bordet for varme gryter og stekepanner. Finnes i flere fine farger.

kr 179,90

Informasjon vedrørende mikroplast & resirkulert plast fra PET-flasker

Syntetiske fibre og utslipp av mikroplast under vask og vedlikehold er en stor utfordring i dag. Princess introduserer utvalgte produkter laget av resirkulerte plastflasker, som for eksempel velour-serien Feliz og fyllet i noen av fiberdynene våre.

Det vil ikke være noe større utslipp fra disse produktene enn andre produkter laget av for eksempel polyester og nylon, og under GRS-sertifiseringen er det strenge krav til bruk av kjemikalier og utslipp.

Skulle du allikevel behøve å vaske dine produkter som er laget av syntetiske materialer, har vi samlet noen tips for å redusere utslipp av mikroplast så mye som mulig:

  • Unngå halvfulle maskiner: å vaske med full trommel resulterer i mindre friksjon og dermed at færre fibre slippes ut
  • Det er viktig å kaste loet fra lofilteret i tørketrommelen i restavfallet (ikke i avløpet)
  • Velg heller lavere sentrifugering enn høy; høyere omdreininger resulterer i høyere sjanser for fiberløsning
  • Velg kortere vasketid der du kan

 

Mange miljøfordeler

Bruk av resirkulerte materialer i produksjonen gir mange fordeler for miljøet. Siden produsentene trenger ikke like mye nye råvarer, blir også forbruket av kjemikalier, vann og energi mindre. Tekstilproduksjon med resirkulerte materialer er derfor meget bærekraftig. Våre resirkulerte produkter er Textile Global Recycling-sertifisert av den internasjonale organisasjonen Textile Exchange og kan spores helt tilbake til materialets kilde.


Princess’ løfte om resirkulert materiale

Vi har satt oss langsiktige bærekraftmål, det å bruke resirkulert materiale er bare ett av mange. Vi gleder oss til å se hva fremtiden har i vente når det gjelder bærekraftige tekstiler – Princess er alltid med når det gjelder miljøvern! Lyst til å oppgradere stua eller soverommet med enkle og miljøvennlige midler? Da skal du ty til produkter lagd med resirkulert materiale. Her har vi samlet alle våre interiørprodukter og tekstiler som er laget av nettopp resirkulert materiale. Bra for både miljøet og samvittigheten. Frisk opp hjemme med tekstiler og tilbehør som er lagd med omsorg for kloden. Fine interiørprodukter og tekstiler til hjemmet lagd av bærekraftige materialer er også flotte å gi bort som en omtenksom gave til en ny mor eller noen som nettopp har flyttet.