Julepynt

Julen er rett rundt hjørnet! Og hva er vel jul uten julepynt og juledekorasjoner? Om du feirer jul og elsker følelsen av julestemning, er detaljer som julepynt en viktig faktor for å løfte stemningen både i førjulstiden, på julekvelden og i romjulen.

Når begynner man å pynte til jul?

Et spørsmål mange stiller seg i disse tider er: Når er det egentlig lov å pynte til jul? Norsk Juleindeks har spurt det norske folk om dette og fått følgende svar: Når du vil!

Mange opplever førjulstiden som det aller beste med jula, så hvorfor ikke starte med å glede seg nå?

Samtidig skal det sies at over halve befolkningen venter med å ta frem julepynten til et sted mellom første søndagen i advent og medio desember. 16 prosent av oss mener at man bør drøye julepynten til midten av desember, mens 13 prosent foretrekker å vente til lille julaften. Én prosent holder seg til et absolutt minimum, pynter på julaften, feirer jul - og blir ferdig med det.

Undersøkelsen viser også en sammenheng mellom økende alder og tidspunkt for å ta fram julepynten. Blant de over 60 svarer nesten dobbelt så mange at man bør drøye mot 23. og 24. desember, sammenlignet med de yngre aldersgruppene.

Når bør vi rydde bord jula?

Det sies at julen varer helt til påske, men tradisjonelt har nordmenn latt julepynten og juletreet stå fram til 13. dag jul, det vil si 6.januar. Stadig flere rydder nå bort julepynten lenge før det også, gjerne i forbindelse med nyttår. Dette henger trolig sammen med at førjulstida har blitt lengre.
 
Nå som det likevel er førjulstid, la oss se på hvilken julepynt som er mest populær i 2023, enten du tar ned julepynten 1. juledag eller samtidig som du pakker sekken med appelsin og kvikklunsj!

Klassisk, nordisk eller nostalgisk julepynt i år?
For deg som elsker å ha julepynten oppe så lenge som mulig, vil nordisk julepynt være perfekt. Nordisk julepynt er lun og harmonisk, og føles som å være på en deilig tur i skogen. Kongler og furukvister er en del av interiøret, og sammen med noen levende lys blir det virkelig julemagi.

For mange av oss skaper julepynt assosiasjoner til minner fra barndommen, og er med å forklare hvorfor dette er manges favoritthøytid. Julebelysning i vindusruten sender julestemning ut fra hjemmet, og gjør det lysere for alle som er ute og går i førjulstiden. En trend som julepynt-ekspertene trekker frem i år, er nostalgi. Nostalgisk julepynt preges av røde fargetoner, nisser i hvert hjørne og interiør med motiv av røde bær, vinterfugler og kakemenn.  Denne julepynten gjør høytiden magisk for store og små, og gir den gode følelsen av barndommens jul.

Klassisk julepynt vil alltid være i tiden, og kan enkelt kombineres med andre julestiler. Rødt, gull og grønt er farger som går igjen, tekstilene er tunge, og sofaen er fylt av puter med delikate julemotiver. Hos oss finner du alt du trenger for å få et skikkelig elegant og klassisk julehjem, med interiør og juletrepynt du kan ta frem år etter år.


Fort gjort å handle på nett
Mange er travle i førjulstiden, og det kan være masete å gå i butikker rett før jul når alle andre også er ute for å gjøre sin julehandel. Kjøper du juledekorasjoner på nett går handelen raskt, og er det noe du har glemt eller trenger mer av, går det fort å legge inn en ny bestilling. Det er også praktiske leveringsbetingelser når man handler til jul i en nettbutikk for interiør; du kan få levering på døren i de fleste byer og tettsteder. Du kan dessuten betale med Vipps, og det er åpent kjøp i hele 30 dager.