Triks for å få en maljegardin til å henge pent

En grunnleggende metode for å få hvilken som helst gardin til å henge pent er noe så enkelt som å stryke den eller dampe den ordentlig før man henger den opp. Da får man bort folder som oppstått etter at den vært brettet.

Videre er det viktig med riktig lengde på gardinen. Gardinen bør henge ca. 2-3 cm over gulvet slik at den ikke subber i gulvet. Til tynne gardiner kan man bruke et blybånd i falden lengst ned. Blybåndet skaper ekstra tyngde, noe som gjør at gardinen faller penere.

Buer gardinen ut ved sidene oppe eller nede kan man fukte stoffet med vann, brette inn kantene og feste de med nåler. Når gardinen tørket tar man bort nålene og gardinen buer innover.

For å få perfekte bølger på en maljegardin finnes det forskjellige metoder. Etter at du har hengt opp gardinen kan du trekke den helt sammen og fukte foldene med vann. Bruk en sprayflaske og dusj gardinen jevnt over. Gardinen kan også fuktes før man henger den opp. La gardinen bli helt tørr før du trekker den utover igjen. Foldene er nå blitt "fiksert" og gardinen henger pent med fine bølger.

En annen måte for å skape jevne og symmetriske bølger på gardinen er å bruke tomme dopapirruller. Ja, du leste riktig! Dette er et velprøvd husmortriks som er vel vært å prøve. Hvordan du gjør det kan du se i videon lenger ned på siden.