RISOTTO MED ASPARGES
2 stk sjalottløk, 2 stk hvitløksfedd, 2 ss olivenolje hvitløk og pepper, 500 g asparges, 180 g risottoris, 1 dl eplejuice, 8 dl buljong, 4 ss parmesanost, 20 g smør, Italiensk saltmix, 1/4 sitron
Skyll asparges og skjær av den nederste delen. La toppene være hele og skjær resten av aspargesen i små biter. Finhakket sjalottløk og hvitløk og freses sammen med olivenolje i en vid kjele. Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank. Ha i eplejuice og kok under omrøring til væsken har trukket inn i risen. Spe med buljong, litt av gangen. Rør hele tiden, i ca 18 minutter. Rør hele tiden til væsken på ny har trukket inn i risen.
Til slutt røres aspargesbiter, parmesan og smøret inn. Smak til med Italiensk saltmix og noen dråper sitronsaft. Aspargestoppene kokes raskt til de blir grønne og brukes som garnityr sammen med noen dråper olivenolje og gjerne litt ekstra parmesan.